Tjäna pengar på din hobby

by on

Vi människor är unika, och det är väldigt olika hur vi spenderar våran fritid. Når vi har ledigt, så ska man ju få lov att själv bestämma hur man använder tiden. Efter en lång dag på jobbet, eller i skolan, så är det många av oss som bara har lust till att slänga sig i soffan och titta på TV. Men det är också många som föredrar att spendera sin tid efter jobbet och i helger, med att vara produktiva och kreativa. Om man har lust, kan man använda denna produktivitet och kreativitet till et litet företagande. Så om ens hobby leder till att man skapar produkter som är värda att sälja, så kan man öppna en liten butik i sitt eget hem.

Sälj hemifrån

Det kräver inte så mycket för att man skall kunna ha en liten butik därhemma, man ska bara ha ett rum till övers, som man kan använda som butikslokal. Det är optimalt om lokalen är lättillgänglig för kunderna, så att de inte skall gå in genom det privata hemmet för att komma in i butiken. Det är ofta en fördel om man bor på landet, och har en lada eller ett stall som man inreda till butikslokal.

Gatupratare vid vägen

För att göra kunderna medvetna om butiken, så bör man skylta ute vid vägen, så att förbipasserande kan se vad som butiken säljer. Man kan själv välja att producera sin egen skylt, eller om man ska beställa en utifrån. Eftersom det kan vara begränsade möjligheter att hänga upp skylt, så är det en bra ide att skaffa sig en gatupratare, som är ett smidigt och mobilt sätt att skylta på.

Bestäm själv hur mycket tid du avsätter till butiken

Eftersom det bara är en fritidssyssla, och då det inte är meningen att man skall tjäna en förmögenhet på den, så vill man kanske inte avsätta mänger med tid till den. Oavsett vad man säljer, så är det optimalt om man inte behöver passa butiken själv, men att kunderna däremot själva kan ta varorna och betala.

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.